فواید چای سیب و بهار نارنج

چاى سیب   شاید تعریف و توضیح درباره سیب که داراى اثرات درمانى و غذایى غیرقابل انکارى است، زاید باشد. اما لازم دانستیم با توجه به اثرات و فواید بیشمار پوست و برگ این میوه بهشتى که مصارف درمانى آن به علت مصارف عادى و روزمره اش نادیده گرفته شده است نکاتى را در ارتباط با مصارف مختلف این میوه گرانبها در فصل وفور آن به اطلاع خوانندگان عزیز برسانیم.
خواص درمانى چاى سیب:
سیب داراى ویتامین ها، آنزیم ها و املاح مفیدى است که به عنوان تقویت کننده قلبى و عصبى و گوارش شهرت دارد.
گفته شده است: «مصرف یک سیب در صبح و یک سیب در شب طبیب را دور نگه مى دارد» و لازم است که اضافه کنیم، نوشیدن چاى سیب قبل از خواب که باعث خوابى خوش و آرام مى شود نیز به این امر کمک مى کند.
%d8%b3%db%8c%d8%a82
طرز تهیه چاى سیب:
براى تهیه چاى سیب از پوست میوه سیب استفاده مى شود. (پوست سیب آرامبخش اعصاب و مفرح قلب است). در فصل فراوانى این میوه بهتر است بعد از خوردن سیب، پوست آن را نگه دارید.
پوست همه انواع سیب ها از لحاظ طبى داراى خواص مشابهى هستند، اما پوست سیب سفید یا زرد (لبنانى) نوشیدنى معطر و خوشمزه ترى مى دهد. براى ۲ لیوان آب جوش، یک مشت پوست سیب کافى است. در صورت امکان اگر چند پر سیب تازه به آن اضافه شود و مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد، نوشیدنى گوارایى را به وجود مى آورد.
حال، آن را صاف کنید و با کمى آب لیمو و یک قاشق چاى خورى عسل نوش جان کنید. (اگر قبل از دم کردن، پوست سیب را پودر کرده و در قورى بریزید، اثر درمانى آن به علت خروج آنزیم ها و مواد مفید معدنى آن بیشتر مى شود).
نوشیدنى آرامبخش براى سرماخوردگى
چاى برگ سیب:
این چاى در فصل سرما یک نوشیدنى آرامبخش براى افراد سرماخورده محسوب مى شود. مصرف چاى برگ سیب قبل از خواب به عنوان یک آرامبخش خواب آور و طى روز در چند نوبت براى افراد مبتلا به زکام و کسانى که به علت سرماخوردگى زیاد سرفه مى کنند، به منزله یک شربت آرامبخش مى تواند مورد استفاده قرار گیرد.
براى تهیه چاى برگ سیب، مقدار ۲ قاشق غذاخورى از برگ درخت سیب را که به صورت پودر درآورده اید با چند تکه سیب تازه، در داخل قورى بریزید ۲ لیوان آب جوش به آن اضافه کرده، بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با کمى آب لیمو و عسل میل کنید!

%d8%b3%db%8c%d8%a84

بهار نارنج   گل بهار نارنج؛ خواب آور، آرامبخش و تقویت کننده قلب و اعصاب
بهار نارنج، گل درختان نارنج است که در میان خانواده هاى مختلف مرکبات از نظر مصارف طبى شهرت دارد.
علاوه بر آن، پوست میوه نارنج، هم مصرف غذایى داشته و هم کاربرد دارویى دارد. از پوست نارنج براى تهیه مربا و در تهیه غذاهاى سنتى استفاده مى کنند. همچنین پوست نارنج، داروى مؤثرى براى تقویت دستگاه گوارش و دفع انگل است.
خواص بهار نارنج
بهار نارنج، داروى مؤثرى بر ضد ناراحتى هاى عصبى است و به عنوان آرام کننده و ضدهیجانات دستگاه عصبى عمل مى کند. سردردها و دل دردها را آرام مى سازد و در بدخوابى ها و بى خوابى هایى که ریشه عصبى دارند و دیگر ناراحتى هاى عصبى، به ویژه سردردهاى میگرنى کاربرد دارد. علاوه بر این ها، از این گیاه براى درمان زنان، تقویت معده، تقویت قلب و مغز، تشویش، تشنج و تپش نامنظم قلب و تحریکات عصبى، و علیه حمله و غش استفاده مى شود.

%d8%a8%d9%87%d8%a7%d8%b1%db%8c
طریقه مصرف:
براى موارد غش، حمله، تب، دفع انگل، هضم غذا و دردهاى معده، از خلال پوست نارنج استفاده مى شود که روش استفاده آن، بدین قرار است:
بر روى پوست نارنج، ماده اى سمى (شیمیایى و ضدحشره) وجود دارد که براى از میان بردن آن، باید ابتدا پنبه اى را به الکل ۹۰ درجه آغشته کنید و روى پوست نارنج را با آن پاک سازید، سپس با آب گرم بشویید. بعد پوست را به صورت خلال درآورده و براى مصرف شربت، مربا، غذا و یا جوشانده از آن استفاده کنید.
جوشانده پوست نارنج: مقدار یک قاشق غذاخورى از خلال پوست نارنج را در یک لیوان آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید، سپس آن را صاف کرده و با کمى عسل شیرین کنید و بنوشید.
طرز تهیه چاى بهار نارنج:
براى رفع خستگى، آرامش قلب و اعصاب و یک خواب خوش و آرام، کافى است مقدار ۱۰-۵ گرم از گل هاى بهار نارنج را در ۲ لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید و سپس آن را صاف کرده و با شکر سرخ یا عسل میل کنید. از گل هاى بهار نارنج براى معطر ساختن و تقویت چاى معمولى نیز مى توان استفاده کرد و طریقه استفاده از آن مانند چاى شمعدانى عطرى است.
چاى مقوى و آرامبخش از پوست و برگ میوه اى بهشتى!!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *